Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

šálek kávy s cremou

RISTRETTKO #5: Jak má vypadat správná crema?

Crema je první, na co vám padne zrak, když dostanete na stůl šálek s espressem. Jak crema vzniká a co nám dokáže prozradit o kávě se dozvíte v našem blogu.

Crema, někdy nesprávně nazývaná také pěna, je vedlejší produkt extrakce kávy. Vzniká působením CO2 ve zrnkách kávy a její vzhled a kvalita nám dokážou o kávě mnohé prozradit. Třeba i to, zda je káva čerstvá nebo správně připravená.

Crema je znakem dobrého espressa

Na to, jak by měla vypadat „dokonalá“ crema panují různé názory. Jedno je však jisté. Espresso bez cremy je jako cappuccino bez pěny.😉

Pokud chcete vědět, proč je crema někdy krásně hustá a karamelová a jindy bledá a řídká, podívejte se na video s naším baristou. Vysvětlí vám, co všechno ovlivňuje vzhled a kvalitu cremy a také, jaké jsou nejčastější důvody toho, že crema nevypadá podle vašich představ.

Chcete dokonalou cremu? Vyberte si z nabídky čerstvě pražených káv.

Čerstvost kávy je jedním z důležitých faktorů, ovlivňujících vzhled a kvalitu cremy při přípravě kávy přes pákový nebo automatický espresso kávovar. Obsah CO2 v kávových zrnkách totiž po upražení postupem času klesá. To znamená, že čím je káva čerstvější, tím bohatší a krásnější cremu můžete očekávat na hladině espressa.

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení