7 nejčastějších otázek o kávě
V loňském roce jste nám poslali spoustu otázek o naší kávě. Proto jsme si pro vás připravili výběr těch, které jste kladli nejčastěji.
Pokračovat ve čteníV loňském roce jste nám poslali spoustu otázek o naší kávě. Proto jsme si pro vás připravili výběr těch, které jste kladli nejčastěji.
Pokračovat ve čteníKterá káva je lepší – single origin nebo blend? Na tuto jednoduchou a poměrně častou otázku však neexistuje jednoznačná odpověď.
Pokračovat ve čteníPražení je jedním z nejvíce fascinujících aspektů kávového průmyslu, protože se díky němu zelená kávovníková zrna během pár minut změní na zlato v šálku.
Pokračovat ve čtení„Turek“ – kávová klasika generace našich rodičů a prarodičů. V čem se však liší od tradiční turecké kávy a jak si ji správně připravit?
Pokračovat ve čteníPo sběru kávovníkových třešní nastává další, velmi důležitý krok – jejich zpracování. Existuje hned několik metod zpracování kávy, a ty nejběžnější vám teď představíme.
Pokračovat ve čteníUž nějakou dobu jsme svědky prudkého růstu ceny kávy na mezinárodních trzích. Jen za posledních 12 měsíců vzrostla průměrná cena kávy o více než 40%.
Pokračovat ve čteníAnglický termín pour over se u nás používá jako označení pro překapávanou kávu. Metod, jak si však takto filtrovanou kávu připravit, je hned několik.
Pokračovat ve čteníKáva je náš oblíbený kolega, ale nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovat až tehdy, když si uvědomíme, že s ním trávíme 1/3 svého života.
Pokračovat ve čteníNekonečné množství kombinací a přitom stále ten samý nápoj. Do přípravy chuťově vyladěné espresso kávy vstupuje pár faktorů, které však mohou výrazně zamíchat karty.
Pokračovat ve čteníKaždá káva má svoji specifickou chuť, kterou charakterizují různé tóny a jejich nuance. Tyto chuťové vlastnosti jsou kávě přirozené a určuje je množství faktorů.
Pokračovat ve čteníVýběrová
zrna
Čerstvé
pražení
Světová
ocenění
Expresní
doručení