

Blog


Příprava kávy na domácím pákovém kávovaru

Káva na hubnutí či zelená káva, jak to s ní opravdu je?
Zelená káva se propaguje jako zdravější alternativa klasické kávy, která navíc pomáhá při hubnutí. Podívejme se na to, co se pod názvem zelená káva skrývá a zda se ji vyplatí vyzkoušet.

RISTRETTKO #6: 3 tipy pro přípravu zalévané kávy
Zkušený barista vám poradí, jak si svého oblíbeného „turka“ dokážete připravit chutněji a zdravěji. Vyzkoušejte jeho jednoduché triky.

Chuťový test sladidel do kávy
Sladit nebo nesladit? A pokud už kávu sladit, tak čím? To je otázka, kterou jsme se ujali rozlousknout a otestovali jsme pro vás 6 různých sladidel.

RISTRETTKO #5: Jak má vypadat správná crema?
Crema je první, na co vám padne zrak, když dostanete na stůl šálek s espressem. Jak crema vzniká a co nám dokáže prozradit o kávě se dozvíte v našem blogu.

Ebenica Mammie – nová káva pro těhotné a kojící maminky

KÁVOVLOG: Jak funguje kofein a co dělat, když to s ním přeženete?

Great Taste 2022: další 4 ocenění za fantastickou chuť

RISTRETTKO #4: Cibetková káva
Cibetková káva je pojem, který se mnohým pojí s představou exotiky, luxusu a nedostupnosti. Prozradíme vám, jestli se ji vyplatí ochutnat.

KÁVOVLOG: Deset nejčastějších otázek o kávě a pražírně
Jelikož se nás mnozí ptáte na kávu, její pražení, přípravu, ale i na fungování naší pražírny, rozhodli jsme se, že ty nejčastější dotazy vám zodpovíme.

Uganda Mukoto: kávový klenot z afrického kontinentu
Na letní měsíce se vždy těšíme, a to nejen z důvodu pěkného počasí a dovolených, ale také proto, že do naší nabídky vždy přibude nová osvěžující letní Limitka.