

Cibetková káva je pojem, který se mnohým pojí s představou exotiky, luxusu a nedostupnosti. Prozradíme vám, jestli se ji vyplatí ochutnat.
Jelikož se nás mnozí ptáte na kávu, její pražení, přípravu, ale i na fungování naší pražírny, rozhodli jsme se, že ty nejčastější dotazy vám zodpovíme.
Na letní měsíce se vždy těšíme, a to nejen z důvodu pěkného počasí a dovolených, ale také proto, že do naší nabídky vždy přibude nová osvěžující letní Limitka.
Věděli jste, že každá metoda přípravy vyžaduje jiné mletí kávy? Na tloušťce mletí kávy totiž závisí, jak bude vypadat a zejména chutnat výsledný nápoj.
S blížícím se létem jsme si řekli, že vám představíme naše oblíbené kávové nápoje, které si v naší pražírně zvykneme připravovat.
Acidita, ovocnost či kyselost v kávě – téma, které je stále aktuální a vyvolává řadu otázek. Proč je káva „kyselá“ si řekneme v novém Ristrettku.
Pijí těhotné a kojící ženy kofeinovou kávu? Pokud ano, jak často a v jakém množství? A co říkají na bezkofeinovou kávu? Toto vše jsme se snažili zjistit v našem nedávném online průzkumu.
Když se dnes řekne „mléko do kávy“, každý z nás si představí něco jiného. Už dávno totiž neplatí, že do kávy se hodí jen kravské mléko.
Naši exotickou jarní Limitku, která k nám přišla až z daleké Dominikánské republiky, si tentokrát vzal domů na testovací degustaci náš barista Majko.
Myslíte si, že výslednou chuť kávy nemůže ovlivnit tvar, materiál a správné nahřátí šálku? Ba může! Povíme si víc v novém díle Ristrettka.