
China KongQue: chuťový test na domácím kávovaru
Naše první letošní Limitka je opravdu výjimečná, a tak se naše kolegyně Michala rozhodla, že ji pro vás otestuje na jejich domácím automatickém kávovaru.
Naše první letošní Limitka je opravdu výjimečná, a tak se naše kolegyně Michala rozhodla, že ji pro vás otestuje na jejich domácím automatickém kávovaru.
Plánujete si otevřít vlastní kavárnu, ale nevíte, jakou kávu v ní nabízet? Toto jsou naše 3 tipy, které vám prozradí, jak se při výběru kávy nespálit.
V loňském roce jste nám poslali spoustu otázek o naší kávě. Proto jsme si pro vás připravili výběr těch, které jste kladli nejčastěji.
Která káva je lepší – single origin nebo blend? Na tuto jednoduchou a poměrně častou otázku však neexistuje jednoznačná odpověď.
Pražení je jedním z nejvíce fascinujících aspektů kávového průmyslu, protože se díky němu zelená kávovníková zrna během pár minut změní na zlato v šálku.
„Turek“ – kávová klasika generace našich rodičů a prarodičů. V čem se však liší od tradiční turecké kávy a jak si ji správně připravit?
Po sběru kávovníkových třešní nastává další, velmi důležitý krok – jejich zpracování. Existuje hned několik metod zpracování kávy, a ty nejběžnější vám teď představíme.
Už nějakou dobu jsme svědky prudkého růstu ceny kávy na mezinárodních trzích. Jen za posledních 12 měsíců vzrostla průměrná cena kávy o více než 40%.
Anglický termín pour over se u nás používá jako označení pro překapávanou kávu. Metod, jak si však takto filtrovanou kávu připravit, je hned několik.
Káva je náš oblíbený kolega, ale nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovat až tehdy, když si uvědomíme, že s ním trávíme 1/3 svého života.
Nekonečné množství kombinací a přitom stále ten samý nápoj. Do přípravy chuťově vyladěné espresso kávy vstupuje pár faktorů, které však mohou výrazně zamíchat karty.
Každá káva má svoji specifickou chuť, kterou charakterizují různé tóny a jejich nuance. Tyto chuťové vlastnosti jsou kávě přirozené a určuje je množství faktorů. Pět základních atributů kávy Kvalita kávy se hodnotí na tzv. cuppinzích, během kterých se posuzuje pět základních atributů kávy: aroma,…