Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

Blog

mytí kávovníkových třešní

Tradiční metody zpracování kávy

Po sběru kávovníkových třešní nastává další, velmi důležitý krok – jejich zpracování. Existuje hned několik metod zpracování kávy, a ty nejběžnější vám teď představíme.

Marek během cuppingu degustuje kávu

Chuťové tóny v kávě: co to je a kde se berou?

Každá káva má svoji specifickou chuť, kterou charakterizují různé tóny a jejich nuance. Tyto chuťové vlastnosti jsou kávě přirozené a určuje je množství faktorů. Pět základních atributů kávy Kvalita kávy se hodnotí na tzv. cuppinzích, během kterých se posuzuje pět základních atributů kávy: aroma,…

příprava kávy ristretto

Ristretto: menší bratr espresso kávy

Dva různé názvy, dva různé nápoje a přitom mají tolik společného. Espresso a ristretto – čím se podobají a čím se od sebe liší? Jedno ristretto poprosím… V kavárnách poměrně oblíbené ristretto, často nesprávně označované i jako piccolo, je v podstatě „menší espresso“. Připravuje se…

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení