Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

KÁVOVLOG #24: Jak v kávě identifikovat jemné chuťové tóny?

Kruh chutí kávy s šálkem espressa

V popisech specialty káv se často setkáte s informací, jakými přirozenými chuťovými tóny se daná káva vyznačuje (např. čokoláda, karamel, oříšky, tabák, květiny, maliny,…). Pravdou je, že se jedná pouze o jakousi pomůcku a výpočet chuťových tónů, které můžete v kávě objevit je ve skutečnosti nekonečný. Jaké tóny se podaří v kávě objevit právě vám, to záleží jednak na způsobu přípravy kávy, na použité receptuře a také na vaší subjektivní citlivosti a tréninku chuťových buněk.

Přečtěte si více: Jak degustovat kávu v domácích podmínkách.

Co je to „kruh chutí kávy“ a k čemu se používá?

Zejména v začátcích degustování vám může být skvělou pomůckou tzv. Coffee Taster´s Flavour Wheel neboli „kruh chutí kávy„, které vytvořila Specialty Coffee Association. V tomto krátkém videu vám náš barista Majo vysvětlí, jak tuto pomůcku používat a jak s její pomocí přesněji identifikovat jemné chuťové nuance, ukryté v šálku vaší kávy.

Nejlepší na první degustace

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení