Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

recept na kavove pecivo

Vánoční kávová zrna s kávou Peru Chanchamayo

Ať už patříte do skupiny, která na Vánoce peče nebo do té druhé, která koláčky tajně vyjídá ještě před Štědrým dnem, máme pro vás recept na vynikající kávová zrna s naší vánoční Limitkou Peru Chanchamayo.

Vánoční koláčky, to je radost, která k nejkrásnějším svátkům v roce neodmyslitelně patří. Letos jsme se rozhodli vyzkoušet nový recept na pečená kávová zrna, do kterých jsme přimíchali naši (i vaši) nejoblíbenější Limitku Peru Chanchamayo.

Káva s lahodnou vůní a plnou chutí čokolády, karamelu a skořice provoní vaše domovy v období Vánoc již několik let po sobě. Nyní si můžete zpříjemnit advent a svátky chutí kávy i v jiné podobě. Vyzkoušíte si s nami upéct tato jednoduchá vánoční kávová zrna, která se stanou ozdobou vašeho vánočního stolu?

Ingredience (35-40 ks):

kávová zrna ingredience

Na těsto:

  • 270 gramů hladké mouky speciál
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 25 gramů mleté ​​kávy Peru Chanchamayo
  • 45 gramů kvalitního kakaa
  • 160 gramů moučkového cukru
  • 120 gramů změklého másla
  • 1 vejce
  • 4 centilitry kávového likéru (dle vašeho výběru)

Na ozdobu:

  • 120 gramů bílé čokolády
  • nasekané lyofilizované ovoce, kešu oříšky (dle vašeho výběru)

Postup na vánoční kávové cukroví:

V misce si smícháme sypké ingredience – hladkou mouku s práškem do pečiva, mletou kávu Peru Chanchamayo a kvalitní kakao, dokud se směs dokonale nespojí.

vánoční kávové cukroví sypké ingredience

Ve druhé (větší) misce utřeme dopěnista změklé máslo s moučkovým cukrem. Opatrně do směsi přimícháme vajíčko a nachystaný kávový likér pokojové teploty. Vše spolu důkladně promícháme.

vianočné kávové pečivo tekuté ingrediencie

vánoční kávové cukroví máslo s cukrem
vánoční kávové cukroví kávový likér

Do větší misky s vymíchanou tekutou směsí postupně přimícháme sypkou směs z druhé misky a mícháme je, dokud není těsto dostatečně husté. Pokud se vám zdá řídké a lepí se na stěny misky, přisypte ještě trochu mouky. Těsto nechte 15 minut na chladném místě, aby se s ním lépe pracovalo.

kávová zrna míchání
kávová zrna těsto

Na papír vystlaný pečícím papírem budeme ukládat malé válečky vytvarované z těsta. Doporučujeme namočit si ruce ve studené vodě, těsto se na ně bude méně lepit. Vytvarujte z něj váleček velký asi 2-3 centimetry. Ukládejte je na plech v dostatečné vzdálenosti, v troubě trochu narostou.

papír na pečení
vánoční kávové cukroví

Takto nachystaná kávová zrna promačkáme uprostřed párátkem (asi do poloviny hloubky zrna) a dáme je upéct do trouby na 180 °C zhruba na 15 minut. Sledujte je a zejména – dávejte pozor nos. Když zrnka pronikavě voní kávou a Vánocemi, jsou dopečená. 🙂

kávová zrna příprava
vánoční kávové cukroví párátko

Upečená zrnka nechte vychladnout. Mezitím si roztopte v misce nachystanou bílou čokoládu.

vánoční kávové cukroví ozdoba

Vychladlá kávová zrna namáčejte do čokolády asi do poloviny a dozdobte je podle toho, jak se vám líbí. Fantazii se meze nekladou. Nechte je ztuhnout na chladném místě, připravte si šálek lahodné kávy a vychutnávejte si jednoduché a výborné kávové pečivo. Dobrou chuť!

kávová zrna v bílé čokoládě
kávová zrna s EBENICA kávou
vánoční kávové cukroví recept

Inspiraci na recept jsme našli na portálu Coolinari.sk.

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení