Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

majo pri natacení

KÁVOVLOG #30: Jak se rodí kávovlog?

Mnozí z vás se nás ptají, jak vzniká kávovlog. V tomto díle jsme se proto rozhodli pozvat vás do zákulisí jeho natáčení. Podívali jsme se na to, proč tento projekt vznikl a jak vypadá typický natáčecí den.

Každé kávovlogové dobrodružství začíná v naší podnikové prodejně v Modre v hlavní roli s baristou Majem a kameramanem Michalem Barokem. Tady máme vše, co pro dokonalý kávovlog potřebujeme – profesionální stroj na kávu a kávové příslušenství od výmyslu světa. Za prodejnou máme balírnu a pražírnu kávy a některé scény vznikají právě tam.

Nahlédněte za kulisu tvůrčího procesu

Natáčení vyžaduje přípravu. Než spustíme kamery musíme se pečlivě připravit. Často zpracováváme náročnější témata a Majo den předem chystá materiál na 3 scénáře. Natáčíme totiž hned tři epizody najednou.

Aby byly naše kávovlogy vizuálně kvalitnější, používáme 2 kamery současně. Snažíme se zachytit každý detail, od struktury zrnek až po odstíny barev.

Ale ať se snažíme sebevíc, někdy vznikají i úsměvné faily. V průběhu natáčení se dějí nepředvídatelné situace, na kterých se ale zasmějeme až s odstupem času 🙂 Jedním z příkladů je situace, kdy jsme v polovině natáčení zjistili, že nemáme zapnuté mikrofony.

A taková malá pikoška: Na konci natáčení se nám vždy nakopí hezká hromada nedopitých šálků kávy. Někdy až 8-10 na hlavu.

Staňte se spolutvůrci kávovlogu

V prvních dílech kávovlogu jsme to měli jednoduché. Snažili jsme se totiž zodpovědět otázky, které jste nám často dávali. Jak si připravit dokonalou kávu a různé kávové nápoje nebo jak správně udržovat kávovar. Přiznáme se, dochází nám inspirace a proto se opět obracíme na vás. Jsou témata spojená s kávou, která vám nedají spát? Cokoli vás zajímá, napište nám a my o tom natočíme další kávovlog. Těšíme se na vaše nápady.

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení