Nákupní košík

V košíku nejsou žádné produkty.

tiramisu s kávou ebenica

Recept na bezvaječné tiramisu

Tiramisu – italské afrodiziakum

Se vznikem tiramisu je spojeno množství historek a legend. Jedna z nich uvádí, že tento dezert pochází z Trevise z roku 1800. Říká se, že ho vymyslela šikovná majitelka „domu lásky“, která chtěla zákazníkům nabízet dezert s afrodiziakálním a povzbuzujícím účinkem.

O tom, zda je legenda pravdivá, existuje mnoho spekulací, jedno je však jisté – tiramisu se v Trevisu skutečně těšilo velké oblibě a postupně se recept rozšířil nejen do celé Itálie, ale i do dalších zemí po celém světě.

tiramisu na talíři

Čím je tiramisu výjimečné

U nás v pražírně se tiramisu těší velké popularitě. A nejen proto, že obsahuje kávu. Milujeme jeho lahodnou krémovou chuť, líbí se nám luxusní vzhled a oceňujeme, že jeho příprava není časově náročná. Zřejmě právě proto si jej do Kávovlogu vybral i náš barista Majo, který má v oblibě rychlé a nenáročné recepty. Pojďte si tedy tiramisu připravit spolu s ním.

K přípravě bezvaječného tiramisu podle baristy Maja budete potřebovat: kávu, balíček piškotů, 250 g mascarpone, jednu šlehačku, kakao, skořici a kardamon.

  1. Jako první si připravte dvojité espresso z kávy Ethiopia Dimtu Tero.
  2. V míse si metličkou vymíchejte 250 g mascarpone.
  3. Ve druhé misce vyšlehejte šlehačku s trochou třtinového cukru.
  4. Opatrně smíchejte mascarpone se šlehačkou – vznikne jemný krém.
  5. Piškoty postupně namáčejte do kávy a vkládejte do sklenice.
  6. Dno formy pokryjte vrstvou piškotů, přidejte vrstvu krému a takto pokračujte dalšími vrstvami dokud není sklenice plná.
  7. Dezert nechte minimálně dvě hodinky (pokud to vydržíte) ztuhnout v lednici a následně poslední vrstvu krému bohatě poprašte směsí kakaa, skořice a kardamonu.

Náš tip: Pokud zrovna nemáte po ruce elektrický šlehač, můžete si šlehačku vyšlehat s pomocí french pressu.

Pochutnají si i děti

jahodové tiramisu

Jelikož jsme v receptu nepoužili syrová vajíčka, nemusíte se bát tiramisu nabídnout i dětem. Stačí nahradit klasickou kofeinovou kávu kávou bez kofeinu, například naší kávou Mammie nebo Zero. Mezi jednotlivé vrstvy můžete přidat například čerstvé maliny nebo jahody a cukr můžete nahradit medem nebo javorovým sirupem.

Dobrou chuť!

  • Ethiopia Dimtu Tero transparent

    Ethiopia Dimtu Tero

    Sladká singlová káva charakteristická ovocnými tóny borůvek, lesních jahod a květin.

    borůvkyborůvky
    jahodyjahody
    květinykvětiny
  • balení bezkofeinové kávy Ebenica Mammie

    Mammie

    Výjimečně lahodná bezkofeinová káva, vytvořená speciálně pro těhotné a kojící ženy.

    čokoládačokoláda
    ořechyořechy
    karamelkaramel
  • Zero transparent

    Zero

    Certifikovaná káva bez kofeinu vhodná pro těhotné a kojící ženy či kardio pacienty.

    čokoládačokoláda
    lískovcelískovce
    ovoceovoce

Výběrová
zrna

Čerstvé
pražení

Světová
ocenění

Expresní
doručení